Паисиевци канят на благотворителен аукцион (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • Предлагат се 17 творби, наддаването продължава до 11 юни
  • Със събраните средства ще бъдат подкрепени болни ученици и родители

Ваня ИВАНОВА

По инициатива на екипа от преподаватели по хуманитарни науки, Средно училище «Отец Паисий» в Кърджали организира Пролетен благотворителен аукцион с тайно наддаване. В него са включени 17 картини, предоставени от настоящи и бивши ученици, родители и приятели на школото. Набраните средства ще се използват за подкрепа на болни ученици и родители от училището.

В зависимост от събраната сума, ще решам на колко души могат да помогнат. Очакваме с надежда крайния резултат, сподели Теодора Богданова от организаторите.

Идеята възниква преди няколко месеца. Учителите решават да направят нещо по-различно от традиционните благотворителни концерти.

Имахме много талантливи деца от завършващите, които рисуват – веднага предоставиха работи за каузата. После се присъединиха и сегашни ученици. Те се включиха с ентусиазъм, дори някои нарисуваха картини специално за търга, уточни Богданова.

Творбите са изработени с различни техники – туш, пастел, акварел, живопис. Има дори един колаж, изработен с кафе. Те са различни формати. Всяка работа има номер. Наддаването ще протече чрез изпращане на оферти на e-mail: paisievci@abv.bg, придружени с номер на избраната творба, телефон за обратна връзка и предлаганата от купувача сума.  Организаторът ще се свърже с подалия най-високо предложение за съответната картина след приключване на търга, като гарантира анонимност и конфиденциалност.

В електронен формат картините са достъпни на сайта и във Facebook страницата на училището. Там ще се публикува актуална информация за предложените най-високи оферти.

Наддаването започна на 28 май 2024 г. и ще продължи до 11 юни 2024 г.

Освен в електронен вариант, през този период творбите ще бъдат изложени във фоайето на СУ „Отец Паисий“.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *