Еркан Каан спечели първия си мач на Държавното първенство по бокс Младата надежда на „Арда бокс“ излиза днес в битка за медал

Валентина ИВАНОВА

Трима състезатели от „Арда бокс“ участват на Държавния личен шампионат за ученици, започнал вчера в Плевен. Еркан Каан в категория 40 кг още в първия ден на първенството се наложи над противника си Калоян Колачев от «Мизия». Днес излиза срещу Николай Фучеджиев от «Ямбол». При победа си осигурява бронзов медал.

В категория Джингиз Райчев загуби от Исус Николов от «Априлец»-Бояджик в кат. 32 кг.

Абсолютният дебютант Мертай Мехмед загуби срещу Венцислав Златанов от «Спартак»-Пловдив в кат. 48 кг. Той участва за втори път в голямо състезание. Още е неопитен, тренира от няколко месеца, каза за «Нов живот» Стоян Узунов, треньор на «Арда бокс».

Близо 175 боксьори от 45 клуба от цялата страна ще преследват златните отличия в 21 категории. Най-оспорвано е при 48-килограмовите, където са събрани 16 млади боксьори. До 31 май младите таланти ще определят кои са следващите медалисти на България в тази възраст. Турнирът се следи  от националните треньори, които ще подберат най-добрите за националния отбор в тази възраст.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *