Мими Иванова е в журито на Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ Събитието ще се открие на 31 май от 10,00 ч. в Летния театър на Община Минерални бани

Живко ТЕНЕВ

На 31 май от 10,00 ч. в Летния театър на Община Минерални бани ще се открие 21-и Международен детски етно фестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“. Ще присъстват президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер и други официални гости. Музикален поздрав към децата ще имаме възможността да чуем от Мими Иванова, Нели Андреева и Даниел Спасов.

Представяме ви 4-членното жури за певци и инструменталисти. Мими Иванова – една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия. Участвала в хиляди концерти и телевизионни предавания по целия свят. Изпяла над 500 песни, като автор на значителна част от най-успешните ѝ песни е нейният съпруг, композиторът Развигор Попов. В своя творчески път Мими Иванова оставя десетки вечнозелени български песни (евъргрийни), достойни за „златния фонд“ на българската музика. Заедно със своя творчески и житейски спътник, Развигор Попов създават Детска музикална школа „Развигор“, в която подготвят млади таланти.

Нели Андреева – Дългогодишен солист на НФА „Филип Кутев“. Създател и диригент на Хор „Нуша“. Преподавател в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров“.

Даниел Спасов  –  Редактор в „Балкантон“, от 1993 година е изпълнителен продуцент в Българската национална телевизия. Реализирал е стотици телевизионни фолклорни програми, музикални филми и портрети на изявени певци и инструменталисти, автор и водещ на популярните рубрики “От дума на дума „ и „Иде нашенската музика” . През 1994 г. името му е включено в световната енциклопедия “Музиката на света” /Лондон/. Дълги години е солист на световноизвестния хор “Мистерията на българските гласове”;

Снежана Полихронова Кърнолски – Диригент, вокален педагог, пианист, директор на Международните фестивали „Маджия Италияна“, „Орфей в Италия“, „Карнолски съмър кемп“, „Короната на Орфей в Гърция“, Национален конкурс „Път към славата“. Художествен ръководител на Вокална студия „Дъга“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *