Изет Шабан подписа договор с МРРБ за ремонт на пътя Жълтуша – Седларци

Нов живот

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и кметът на община Ардино инж. Изет Шабан подписаха договор за реконструкция на общински път  Стояново – Светулка – Седларци – Жълтуша. Рехабилитацията на пътя се финансира от държавния бюджет и е на стойност 6 405 746 лв.

Пътната връзка, която е с дължина 5,5 км., заема важно място в транспортната схема на територията на община Ардино. Обслужва село Жълтуша, което е средищно и е едно от най-големите населени места в общината. Целта на проекта е да се възстановят и подобрят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, за по-добро отводняване с оглед осигуряването на условия за безопасност на движението. Пътят започва от разклона на републиканския път за Падина – Неделино за село Жълтуша, минава през село Жълтуша и село Седларци и се свързва с републиканския път Ардино – Смолян до махала Сара.

„Транспортната свързаност е от съществено значение за териториалното развитие на населените места. Приоритет в нашата дейност е да осигурим добра свързаност с вътрешността на страната“, заяви кметът на община Ардино Изет Шабан.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *