Кирковчани спечелиха титлата по мини футбол в Лига Кърджали Граничар“ за първи път прегърна трофея на официалното първенство

Нов живот

Заслужени празненства, настроение и много положителни емоции съпътстваха победата на новия шампион на efbet Лига Кърджали за сезон 2023/2024 – МФК «Граничар». Това съобщиха за «Нов живот» от БАМФ-Кърджали.

Кирковчани за пръв път в своята история прегърнаха трофея от официалното първенство по мини футбол в Кърджали и са готови за подвизи в Шампионска Лига. Момчетата на «Граничар», които си осигуриха титлата три кръга преди края, бяха на път да вгорчат празника си в последния мач за сезона, след като допуснаха обрат от 5:2 до 6:5 срещу ФК «Арда 1924», но в рамките само на няколко минути успяха да върнат преднината си. В крайна сметка спечелиха с 9:6, за да бъдат празненствата в крайна сметка още по-добри.

В другите двубои от последният ден бронзовият медалист «Ла Фурия» постигна две победи с 6:5 над силният дебютант ФК »Ардино» и със 7:4 над качественият отбор на МФК Wolves. В края на деня, обаче вълците бяха тотално надиграни от вицешампиона – «Мастило» с 13:1.

С 20 попадения топ реализатор на efbet Лига Кърджали за сезон 2023/2024 стана Сезер Мустафа от ФК «Мастило», който остави зад себе си Благовест Саръев с 18 попадения, Владислав Тюрдиев с 16 и Ради Стоянов и Юсеин Тасим с по 15.

Крайното класиране в първенството и индивидуално отличените:

КЛАСИРАНЕ

  1. МФК Граничар
  2. ФК Мастило
  3. ФК Ла Фурия
  4. ФК Арда 1924
  5. МФК Wolves
  6. ФК Ардино

Индивидуални награди:

НАЙ – ДОБЪР ВРАТАР – Лъчезар Йорданов (Граничар)

НАЙ – ДОБЪР РЕФЛЕКС – Димитър Димитров (Мастило)

НАЙ – ДОБЪР ЗАЩИТНИК – Петър Лазаров (Арда 1924)

НАЙ – ДОБЪР ПОЛУЗАЩИТНИК – Владислав Тюрдиев (Ла Фурия)

НАЙ – ДОБЪР НАПАДАТЕЛ – Юсеин Тасим (МФК Wolves)

ГОЛМАЙСТОР – Сезер Мустафа (Мастило)

MVP – Атанас Колев (Граничар)

НАЙ – ОТДАДЕН ИГРАЧ – Михаил Младенов (Ла Фурия)

НАЙ – ПЕРСПЕКТИВЕН ИГРАЧ – Енер Джебеджи (Ардино)

НАЙ – ДОБЪР АСИСТЕНТ – Владимир Яков (Граничар)

НАЙ – СЪРЦАТ ИГРАЧ – Александър Бъчваров (Граничар)

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *