Важни решения за производителите на тютюн ще вземе Консултативният съвет в края на юни или началото на юли

Нов живот

Между 25 юни и 5 юли 2024 г. ще се проведе заседание на Консултативния съвет по тютюна към министъра на земеделието и храните, съобщиха за „Нов живот“ от пресцентъра на Националната асоциация на тютюнопроизводителите -2010 /НАТ-2010/. Решението е било взето на проведената на 9 май работна среща между държавни експерти от Министерството на земеделието и храните и представители на сектор „Тютюн“.

Аргументите на участниците за провеждането заседанието на Консултативния съвет по тютюна между 25 юни и 5 юли са, че до тогава ще бъдат събрани окончателни данни за реколта 2023 г., до 31 май ще приключи регистрацията на тютюнопроизводителите, а до 24 юни ще завърши Кампания 2024 и приема на заявления по ПНДТ.

Председателят на НАТ-2010 Цветан Филев е изпратил писмо до министъра на земеделието, в което изразява задоволството си от проведената среща, на която са били обсъждани въпроси свързани със залагане на максимален бюджет, разрешен от ЕК по СПРЗСР /2023-2027/, за Кампания 2024 по Интервенция ПНДТ и продължаване на Интервенция ПНДТ и през следващия програмен период на ЕС.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *