Професионална гимназия по облекло и дизайн ,,Евридика“ с Ден на отворените врати на 16 май Подготвили са редица изненади за всички гости

Нов живот

На 16.05.2024г., с цел изпълнение на дейност 9 по проект „Модернизиране на професионалното образование и обучение“, в Професиона гимназия по облекло и дизайн ,,Евридика“ ще се проведе Ден на отворените врати. На гостите ще бъдат представени обновените работилници по професионална подготовка, а всички желаещи ще се насладят на нови прически, грим и маникюр.

Проектът е финансиран по Програма „Образование” 2021-2027, съфинансиран от Европейския съюз и основната му цел е да подпомогне адаптирането на професионалното образование и обучение спрямо динамиката на пазара на труда и да подкрепи развитието на уменията за професиите на настоящето и бъдещето.

Дейност 9 по проекта –  „Информационни дейности и кампании за повишаване привлекателността на ПОО и засилване връзката ученици/родители-работодатели-училище-местна власт, вкл. с цел кариерно и професионално ориентиране на ученици“ обхваща организиране и провеждане на информационно-комуникационна кампания с използване на подходящи информационни канали за достигане до заинтересованите страни, която да ги запознае с възможностите за професионалната реализация. Реализират се и дейности по кариерно и професионално ориентиране на ученици към приоритетни професии и специалности с прогнозиран бъдещ недостиг на пазара на труда. Тези дейности се очаква да допринесат за засилване на връзката ученици/родители-работодатели-училище-местна власт.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *