Алековци се докоснаха до историята и културата на Велинград

В периода от 8 до 10 май 2024 г. Национална програма „Иновации в действие“ събра в град Велинград четири училища – иновативните гимназии – домакина ПГИТ „Алеко Константинов“ и ПГИ „Алеко Константинов“ град Кърджали и неиновативните училища – ПГТ „Алеко Константинов“ град Ямбол и СУ „Христо Смирненски“ град Гурково.

Срещата по Модул 1 от програмата – „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“, бе ползотворна и интересна. Домакините представиха своите постижение в реализираната от тях иновация, като запознаха гостите с интересни иновативни продукти – бинарни уроци, плод на усилена творческа дейност на ученици и учители. Проведени бяха дискусии по актуални проблеми в образованието, споделени бяха добри практики в работата на четирите гимназии. Деловите моменти се редуваха с приятни почивни мигове, когато се осъществяваха непринудени контакти между учители и ученици, създаваха се приятелства.
Работните срещи се редуваха с посещения на обекти, които позволиха на алековци да се докоснат до историята и културата на този красив български край. Интерес предизвика посещението на Плиоценски парк в с. Дорково и постановката „Бай Ганьо“ по творбата на Алеко Константинов, патрон на три от партниращите си училища.

ПГИ „Алеко Константинов“ град Кърджали участва за трета поредна година в НП „Иновации в действие“, която дава възможност на иновативни и неиновативни училища от страната да обменят опит в образователния процес, да се създадат трайни и ползотворни контакти между тях.

Срещата приключи с пожелание за нови съвместни партньорски проекти.

Последвай ни във Facebook

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *