Празник на приятелството сътвориха тенисисти ветерани в Момчилград Състезанието се проведе под патронажа и за наградите на "Ротари клуб" в града

Нов живот

В събота и неделя в Момчилград се проведе първият етап на Шестия международен турнир по тенис на маса за ветерани – мъже под патронажа и за наградите на „Ротари клуб“-Момчилград.

В него участваха 35 състезатели от 15 български града, от Турция и от Гърция, разпределени в четири възрастови категории – 40, 50, 60 и над 70 години.

При откриването участниците бяха поздравени от президента на „Ротари клуба“ Акиф Акиф, който каза: Нашата основна дейност е свързана с реализиране на благотворителни прояви и реализиране на проекти в областта на инфраструктурата, образованието, културата и спорта. Затова и за 6-та година подпомагаме провеждането на турнира.

Медалистите в личната надпревара

Припомняме, че Момчилград е име в световния тенис на маса и е дал много състезатели и треньори на света. От Момчилград е единствената българка-шампион на Европа – з.м.с. Даниела Гергелчева, а м.с. Димитър Караиванов е вицепрезидент на международното общество за ветерани по тенис на маса.

Председателят на Организационния комитет на турнира и главен съдия Димитър Караиванов награди с почетен плакет Акиф Акиф. Той благодари на „Ротари Клуб“-Момчилград за доброто партньорство и дългогодишната морална и финансова подкрепа.

След оспорваните двубои и много емоционални моменти се получи следното класиране:

40-49 години: 1. Георги Георгиев-Мадара 2. Алпер Мюмюн-Кърджали 3. Айкан Хюсеин-Кърджали

50-59 години: 1. Тихомир Мичев-Варна 2. Владимир Йоцов-Стара Загора 3. Янко Димитров-Варна 3. Иван Ефтимов-Варна

60-69 години: 1. Любомир Янакиев-Дупница 2. Иван Шишков-София 3. Стойчо Радевски-Стара Загора 3. Красимир Жерков-Бургас

над 70 години: 1. Борис Червенков-Балчик 2. Димитър Караиванов-Момчилград 3. Валентин Стойчев-Пловдив 3. Коста Титев-Стара Загора

двойки до 60 години: 1. Тихомир Мичев/ Янко Димитров-Варна 2. Стойчо Радевски/ Владимир Йоцов-Стара Загора 3. Георги Георгиев/ Георги Георгиев-Мадара/ Пирдоп 3. Иван Евтимов/Александър Йовчев-Варна

двойки над 60 години:

1. Георги Балинов/ Красимир Жерков-Варна/ Бургас

2. Димитър Караиванов/ Росен Иванов-Момчилград/ Варна

3. Любомир Янакиев/ Емин Сюлейман-Дупница/ Гебзе 3. Борис Червенков/ Никос Дуис-Балчик/ Солун

Медалистите за купа „Айлин Адем“

В памет на д-р Айлин Адем, бивш президент на „Ротари клуб“ Момчилград, бяха проведени супер срещи за купата и медалите на нейно име. Четиримата шампиони в своите възрасти бяха поздравени и наградени от Джевджет Адем – баща на Айлин.
Класиране: 1. Тихомир Мичев-Варна 2. Любомир Янакиев-Дупница 3. Георги Георгиев-Мадара 3. Борис Червенков-Балчик
Преди да си заминат, участниците в турнира благодариха на домакините и на ръководството на „Ротари клуб“ за отличната организация и условията за провеждане на турнира.
Не за първи и не за последен път идваме и ще идваме в Момчилград. Вече имаме много приятели и създадохме добра връзка между българските, турските и гръцките ветерани, споделиха гости от чужбина.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *