Славейковци продължават акциите в помощ на Мурад, събраха 2355 лева Сестра му Айсу получи коледна рокличка

Нов живот

На 15 ноември 2023 г. в Дома на културата се проведе динозавърско шоу за малчуганите, организирано от Училищно настоятелство “Пробуда” и Ученическия парламент към СУ «П. Р. Славейков” – Кърджали. Събитието, по-познато като “Щура лаборатория”, премина с експерименти, динозаври и много смях. Проявата  бе с благотворителна цел и продължи усилията на славейковци за набирането на необходимата сума за изследвания, определяне на диагноза и лечение на малкия Мурад.

На входа на Дома на културата преди събитието се състоя благотворителен базар с помощта на клуб “ЕКО УПКО“. Общата сума, събрана от мероприятието, е 2355 лева. Представители на Ученическия парламент внесоха тази сума по дарителската банкова сметка за лечение на Мурад.

Другата добра новина е свързана със сестричката на Мурад – Айсу от 3д клас. Момиченцето с нелека съдба, след загубата на майка си миналата година и болестта на своя брат, си мечтаело за коледна рокля. Майката на Александър от 3а клас научила за това и решила да зарадва детето. Днес Айсу получи чисто новата си коледна рокличка, а Александър сбъдна една мечта.

Славейковци продължават всеки ден да правят благотворителни базари за набиране на средства за Мурад. Всички инициативи в тази посока са и част от дейности, включени славейковските дни по случай патронния празник на училището, който е утре – 17 ноември.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *