Безплатни прегледи ще се проведат в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ АД, поводът – Световния ден за борба с диабета

По повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД ще се проведат безплатни прегледи от 8.11 до 10.11. 2023 г. от 14:00 до 16:00 ч в ендокринологично отделение на 7 етаж в приемно консултативен кабинет . Задължително е предварително записване на тел. 0361 68 266 до изчерпване на капацитета.
Симптомите, които насочват към нуждата от консултация с ендокринолог, са силно изразена жажда, често уриниране, загуба на тегло, увеличен апетит, чести инфекции в устата, по кожата, необяснима обща слабост, болка и изтръпване по крайниците. При голяма част от хората с диабет тип 2 липсват признаци на заболяването и то се открива случайно при провеждане на изследвания по друг повод. Последствията и усложненията от диабета могат да засегнат множество органи и системи, което превръща заболяването в социално-значимо и с потенциал за развиваща се глобална пандемия.
Всеки, който се чувства застрашен, предразположен или вече със съществуващ такъв проблем, може да потърси и консултира със специалистите по ендокринология и болести на обмяната в отделението.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *