Ресми Мурад: Всички досегашни кметове на общини в Кърджалийско са номинирани отново Целта на ДПС е мнозинство в седемте общински съвета и 7 градоначалника

Валентина ИВАНОВА

До 27 август продължава провеждането събрания във всички местни съвети на ДПС в област Кърджали.  Освен това във всяко населено място правим срещи с избирателите, където ги питаме за техните виждания относно бъдещето на местното управление. Събираме номинации за кметове на общини, на кметства и за общински съветници.

След това ще се направят разширени събрания по общини, където постъпилите предложения ще бъдат разгледани. Там, където има повече от един кандидат за кмет на кметство, по процедура се прави предварителен избор в съответното населено място. Номинациите за кметове на общини и общински съветници се утвърждават от Областния изборен щаб. Това съобщи за „Нов живот“ председателят на областната структура Ресми Мурад.

Във всички общини партията ще има кандидати за кметове и пълни листи за общински съветници. Целта е отново ДПС да управлява в 7 от седемте общини в областта, като спечели кметските кресла и мнозинство в местните парламенти. Номинации са получили всички досегашни кметове. Излъчени са кандидати и за кметове на всички кметства. Където има повече кандидати, ще бъдат изслушани техните програми за развитие на съответната община, ще се объдят техните комуникативните способности, диалогичност и познания по европейските програми и ще се излъчи най-подготвеният.

До 5 септември ДПС в областта трябва да приключи с процедурите и да изпрати всички кандидатури за одобрение в Централния изборен щаб, допълни Ресми Мурад.

Припомняме, че Движението разполагаше с убедително мнозинство в местните разпоредителни органи, като в Черноочене имаше 13 съветника от общо 17, в Момчилград – 20 от 29, в Кърджали – 23 от 41, в Крумовград – 22 от 27, в Кирково – 20 от 29, в Джебел – 20 от 29 и в Ардино – 23 от 29.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *