В Русия обявиха, че чеченците се завръщат към украинския фронт

Войници от специалния отряд „Ахмат“ на чеченския лидер Рамзан Кадиров се завръщат в зоната на „специалната военна операция“ от Ростов на Дон и Ростовска област, където бяха временно преместени за потушаване на въоръжения бунт. Това казва пред ТАСС Апти Алаудинов, заместник-командир на 2-ри армейски корпус, командващ специалните сили на Ахмат.

„Ние не премахнахме изцяло Ахмат от фронтовата линия. Бяха премахнати само онези, които можеха да бъдат заменени от други части. В момента частите на Ахмат бавно се връщат в зоната на СВО, за да продължат по-нататъшната работа по освобождаването на Маринка“, каза той.

Както вчера съобщи Рамзан Кадиров, след като оповести това, че стои плътно зад руския президент Владимир Путин, неговите бойци бяха изпратени към Ростов на Дон, за да вземат под контрол ситуацията при необходимост. До сблъсъци с отрядите на Пригожин обаче не се стигна, които спокойно се разпологаха както в Ростов на Дон, така и във Воронеж.

И Кадиров отчете, че до пряка конфронтация не се е стигнало, а подразделенията му са били оперативно разположени и са очаквали заповед.

Източник: Нюз.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *