Тагарев пожела на Резников да отпразнува следващия си рожден ден в свободна Украйна

Българският министър на отбраната Тодор Тагарев честити рождения ден на своя украински колега Олексий Резников, като му е пожела следващия да отпразнува в „свободна и бързо възстановяваща се Украйна“. Това съобщи Министерството на отбраната в своя официален профил в Twitter.

To celebrate his next birthday in a free and rapidly recovering Ukraine! This is what

Двамата военни министри разговаряха съвсем наскоро – на 15 юни, в рамките на провалата се в Брюксел среща на министрите на отбраната на НАТО. Тогава Тагарев каза, че правителството ще продължи да осигурява подкрепа за Украйна колкото е необходимо.

Ще помагаме на Украйна с много ясното разбиране, че това е не само морален ангажимент към страна, близка до нас и жертва на агресия, а това е наш стратегически интерес, за да можем да гарантираме сигурността в нашия регион, заяви Тодор Тагарев след края на двудневното заседание на своите колеги от НАТО в Брюксел, цитиран от БТА.

По време на срещата на военните министри на НАТО Тагарев подписа и допълнение към Меморандума за разбирателство за Многонационалната инициатива за складиране на боеприпаси.

Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *