Обучиха общинарите в Черноочене как да реагират при бедствия

Исмет ИСМАИЛ

Обучение за необходими превантивни и защитни мерки, начини за поведение и действие при бедствия се проведе в Черноочене.

Старши инспектор Селяхтин Юсеин, началник на група „Превантивен контрол и превантивна дейност“ и инспектор Пламен Цепенишев, инструктор по „Защита на населението“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали  запознаха общинските служителите в Черноочене с мерките при земетресения, наводнения, пожари и бедствия.

Съзнателното и организирано поведение при такива ситуации е от важно значение при преодоляванията им, подчертаха обучителите.

Целта ни е подобряване на взаимодействието между различните институции, създаване организация на работа и мерки за безопасност при провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи и др., казаха от община Черноочене.

Чести са и тактико-практическите обучения на територията на община Черноочене, между отделните части на единната спасителна система.

За пример посочиха, че в края на месец юни е направена демонстрация за спасяване на „пострадал“ турист в пресечена местност с използване на алпийски способи и оказване на първа долекарска помощ, от спасители и доброволци край водопад „Гюрлек“ в землището на чернооченското село Даскалово.

Акцията беше съвместна инициатива на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали, Доброволно формирование „Черноочене – 2016 г.” и общинската организация на Български Червен кръст.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *