Норвегия аплодира танцьори и певци от Кърджали Артисти от Читалище „Обединение“ показваха български, турски и цигански фолклор в Осло

Нов живот

Артистите от Народно читалище «Обединение 1913» – Кърджали спечелиха овациите на публиката в зала „Рикс сценен в Осло. Шестте фолклорни региона на България бяха представени чрез уникалния спектакъл «Традициите ни обединяват» пред предимно норвежка публика в столицата.

Богатството на българските носии, песни и танци предизвикаха у зрителите силни емоции.

Посолството на България в Норвегия благодари за топлината, с която читалище „Обединение 1913“ гр. Кърджали представи българския фолклор и стигна до сърцата на всички нас, се казва във фейсбук профила на мисията.

Той ще се изиграе за втори път в Норвегия, специално за децата от българското неделно училище „Родна реч“ с директор Мария Желева, ще се проведе и уъркшоп по български песни и танци, на който артистите от България и Норвегия ще обменят идеи и вдъхновение за общи проекти в бъдеще.

Почетен гост и на двете представления ще бъде посланикът на България в Норвегия нейно превъзходителство Вера Шатилова.

Припомняме, че десет артисти от Народно читалище „Обединение 1913“ представиха интерактивния спектакъл, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и вече беше представен в Кърджали, Куртово Конаре, Черноочене, Кирково, Свиленград, Момчилград, Момчиловци, Крумовград, Джебел и Мост.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *