Украинска атака с дронове срещу Кремъл, Путин е невредим /Видео/

Киев се е опитал да атакува с дронове Кремъл. „Тази нощ киевският режим направи опит да нанесе удар с безпилотници по кремълската резиденция на президента“, информират от президентската институция. Опитът е бил извършен с два дрона, които са свалени.

Президентът Владимир Путин не е пострадал. В момента на атаката той не се е намирал в Кремъл, уточнява РИА Новости.

Оценяваме тези действия като планиран терористичен акт и покушение срещу президента, извършен в навечерието на Деня на победата, Парада на 9 май, на който е предвидено присъствието и на чуждестранни гости, се казва в официалн осъобщение на Кремъл.

От службата на президента информират, че в резултат на този терористичен акт той не е пострадал. Графикът на работата му не е променен, той продължава както обикновено. Руската страна си запазва правото да предприеме ответни мерки където и когато намери за добре.

Дроновете са обезвредени в резултат на предприети действия от военните и спецслужбите. Те са били извадени от строя посредством радиолокационна намеса. Няма пострадали от осколките, след дроновете са се разбили, няма нанесени и материални щети, уточнява Кремъл.

Ежедневният работен график на Путин не е претърпял промяна и продължава в обичаен режим, уточни пред медиите и говорителят на президента Дмитрий Песков.

Източник: glasove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *