Деца и червенокръстци от Чернооченско активни в Седмицата на четенето

Исмет ИСМАИЛ

С много настроение започна и активно продължава ,,Национална седмица на четенето“ в периода между 24 и 28 април, във всички училища и детските градини на територията на община Черноочене.

Днес на малчуганите от Детска градина „Знаме на мира“ село Черноочене книжки им прочетоха доброволците на Клуб „Щастливи с нас“ на Български младежки червен кръст към Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене.

Така червенокръстците се завърнаха в детските си години и се поставиха на мястото на малките. Проведоха и кратка беседа за това какво ни дават книгите.

Подрастващите също бяха подготвили изненада за доброволците. Те все още не можеха да четат, но рецитираха стихове и играха в различни сценки.

Ръководството на учебните заведения, учителките и децата изпратиха младите червенокръстци с благодарност, че са отделили от времето си, за да бъдат с тях.

Сред активно включилите се са и възпитаниците на Средно училище „Христо Смирненски“ в централното село.

Учениците от начален курс на обучение посетиха библиотеката на Народно читалище „Пробуда 1952“ в Черноочене. Те се осведомиха за възможностите, които институцията предлага, както и с правилата за обслужване. Научиха кои книги могат да заемат за дома и кои се ползват в читалнята. Малчуганите имаха възможност да разгледат разнообразни атрактивни издания.

В парк „Черноочене“ от червенокръстците на Общинската организация слушаха и кратки беседи за повторното оползотворяване на биологичните отпадъци чрез компостиране и опазването на околната среда.

Целта ни е да насърчим децата да обичат книгата и заобикалящата среда, казаха преподавателите.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *