Малките чернооченци съчетаха три празника Отправиха послания за опазване на природата и уважение в обществото

Исмет ИСМАИЛ

В навечерието на Рамазан Байрам, 22 април – Международния ден на Земята и  23 април – Международния ден на книгата, учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене отправиха послания да пазим природата и да се грижим за нея. Те успешно съчетаха трите празника. Третокласниците демонстрираха знания, умения и креативност в едно, за да създадат атмосфера сред природата и да прочетат книги за нея. Подготвиха практическа беседа на тема „Земята ни дава толкова много, че е време да дадем малко любов – засадете дървета, обичайте природата.“

Приложиха знанията си за религиозния празник Рамазан Байрам, опазването на околната среда и книгите. Подкрепяни от своите родители, децата изработиха различни сувенири и постери с послания. Размениха си и лакомства за Шекер Байрам.

Още преди дни малчуганите получиха задача да изработят рисунки и сувенири, и така да привлекат вниманието към проблемите, свързани с опазването на околната среда.

Обещаха да споделят празниците със семействата и приятелите си, и да предадат посланията си за уважение  и толерантност към обществото, природата и книгите.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *