Отец Петър ще донесе Благодатния огън в централната църква „Свети Георги Победоносец“ в Кърджали

Нов живот

Отец Петър ще донесе утре вечерта Благодатния огън в централния храм „Свети Георги Победоносец“ в Кърджали. Ще отида да го взема на магистралата до Димитровград. След като българската православна делегация кацне с Благодатния огън от Йерусалим на летището – от София тръгват да го разнасят към различни  краища на страната, аз ще отида да го взема от магистралата край Димитровград, откъдето ще мине, защото това е най-близкото място до нас, каза отец Петър за „Нов живот“.

Църквите в Кърджалийска област, които нямат възможност да си набавят Благодатен огън от друго място, могат да го вземат от църквата в Кърджали. До момента само от църквата в Джебел са заявили, че ще получат Благодатен огън от църквата в Кърджали.

В 12 часа през нощта кметът на общината д-р инж. Хасан Азис ще бъде в централната църква „Свети Георги Победоносец“, за да поздрави християните за Великден. След като отец Петър възвести Възкресение Христово, той  ще отслужи  тържествена нощна литургия, която ще продължи докъм 3-4 часа сутринта.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *