Русия обвини Украйна и Навални за убийството на пропагандиста Татарски

Русия обвини Украйна и Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални за убийството на известния блогър и военен кореспондент Владлен Татарски в Санкт Петербург. „Убийството е било планирано от спецслужбите на Украйна с помощта на агентура от Фонда за борба с корупцията. Задържаната Даря Трепова е активист на фонда“, съобщи Националният антитерористичен комитет, цитиран от Gazeta.ru.

Украйна още вчера отрече да има нещо общо с атентата. Съветникът на украинския президент Михайло Подуляк написа, че става въпрос за „вътрешен тероризъм“.

Вчера руското министерство на вътрешните работи официално обяви за издирване 26-годишната художничка Даря Трепова, заподозряна за убийството на известния блогър и военен кореспондент Владлен Татарски. Тя бе задържана малко по-късно в един апартамент под наем в Санкт Петербург, съобщи Следственият комитет. Източник на Телеграм канала Shot твърди, че първите й думи били: „Заложиха ми капан! Просто ме използваха!“

Известният блогър, военен кореспондент Владлен Татарски (истинското му име е Максим Фомин) загина след взрив на бомба в кафене в Санкт Петербург. Бомбата, поставена в статуя, е внесена от един посетителите на кафенето, съобщиха руските агенции. Има 32 ранени, 19 от които са настанени в болница. 10 от ранените са в много тежко състояние.

Източник: НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *