Путин в годишното си послание: Москва няма да бъде първата, която ще използва ядрено оръжие

Русия е невъзможно да бъде победена на бойното поле, но и няма да е първата, която ще използва ядрено оръжие. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на традиционното си годишно послание към двете камари на парламента – Държавната дума и Съвета на федерацията.

В близо двучасовата си реч държавният глава на РФ изложи акценти по ключови теми от всички сфери на управление, коментира хода на войната в Украйна, но не пропусна и да оцени позицията на Запада в отношенията между Москва, Киев и останалите държави.

Според Путин не Русия е започнала войната, а тя само се опитва да я спре със сила, като Западът има намерения да превърне конфликта в Украйна в глобален.

Руският президент също така обяви, че е оптимист за задълбочаване на икономическите връзки на държавата с Азия, както и съобщи, че всяко семейство на войник или ветеран от войната няма да бъде оставено без помощ.

Посрещнат с аплодисменти, Путин започна речта си с препратка към историческите събития.

„Те ще определят бъдещето на нашата страна, всеки от нас е обвързан с огромна отговорност“, заяви руският държавен глава.

Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *