Ученици и пчеларовци почетоха Апостола

Исмет ИСМАИЛ

C възпоменателна церемония и поднасяне на цветя бивши и настоящи жители на село Пчеларово отбеляза 150-тaтa годишнина от гибелта на Васил Левски.

В организираното паметно събитие пред паметника на Апостола в центъра на чернооченското село, панихида отслужи свещеник отец Ангел Стаматов.

Учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене  прочетоха стихове посветени на Васил Левски.

Кметският наместник на село Пчеларово Маргарита Стойкова заедно с читалищния секретар на Народно читалище „Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова припомниха делото на Дякона и заявиха, че и в днешни дни все още е актуална темата за индивидуалната свобода и нуждата да бъдем равноправни.

В седмицата, посветена на Васил Левски се проведоха редица изяви на учениците и в СУ „Христо Смирненски“ село Черноочене.

Името на Васил Левски е било и ще бъде символ и пример за родолюбие. Чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание е вечен символ на всички ни, подчертаха преподаватели и възпитаници на средното училище.

Кметският наместник Маргарита Стойкова от името на Община Черноочене, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители положиха венци и пред паметника на Дякона в селото.

Снимки: Младен Савов

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *