В Община Черноочене предлагат мобилни социални услуги на100 уязвими жители

Исмет ИСМАИЛ

Кметът на община Черноочене Айдън Осман подписа Договор по проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за предоставяне на почасови мобилни здравно-социални услуги, психологическа подкрепа, доставка на продукти от първа необходимост, осигуряване на транспорт на персонала, заплащане на сметки, получаване на административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на информация за профилактика на здравето и социално значими заболявания, супервизия и обучения на персонала.

Проект „Грижа в дома” – община Черноочене е съфинансиран от Европейския съюз чрез програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 година.

Продължителността на дейностите по заданието е 14 месеца. Предоставянето на грижа в дома ще стартира в началото на месец март и е с продължителност 12 месеца.

В този период над 100 потребители ще получават различни видове услуги съгласно нуждите им. Дейността ще се осъществява на базата на утвърдена Методика, съгласно заложена клауза в Договора за безвъзмездна финансова помощ.

Целеви групи по настоящата процедура са хора с увреждания и възрастни в невъзможност от самообслужване.

Услугата грижа в дома ще се предоставя чрез Център за социални услуги в домашна среда в Черноочене от мобилен екип от управител, социален работник, рехабилитатор, психолог, 3 медицински сестри, 4 разносвачи на храна и хранителни продукти и 28 домашни санитари.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман заяви, че настоящия проект ще даде възможност да бъде продължена дейността на „Център за социални услуги в домашна среда”, ще създаде устойчивост и ще надгради постигнатите резултати от проектите, за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания с различните компоненти.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *