В Русия: САЩ ще бомбардират Москва!

Руският журналист Игор Яковенко разказа защо Руската федерация започна да подготвя бомбоубежища. Кремъл се опитва да убеди руснаците, че Украйна и САЩ уж ще бомбардират столица Москва.

В ефира на FREEДОМ Яковенко отбеляза, че чрез телевизията се опитват да „зомбират“ мирните руснаци, защото така ще бъде по-лесно на Руската федерация да продължи да води мъже във войната срещу Украйна. Кремъл също подсилва своята пропаганда с постоянни лъжи и надценяване на броя на загиналите руснаци във Втората световна война.

„На тях (на руснаците) им казват, че Съединените американски щати и Украйна ще бомбардират Москва. Те казват това по телевизията“, каза Яковенко. Според журналиста руската пропаганда се опитва да убеди московчани и жители на други градове на страната-агресор, че ще бъдат бомбардирани. Гражданите на Руската федерация се страхуват, че САЩ и Украйна ще ги избиват масово.

Според Яковенко това е политиката на Руската федерация. Първо на руснаците се казва нещо по телевизията, а след това властите започват да потвърждават това. И така, отначало пропагандата говори за „бомбардировката на Москва“, а сега в столицата на Руската федерация започнаха да подготвят бомбоубежища. Работата е там, че за руснаците загубите в Украйна не изглеждат нещо сериозно. В Руската федерация смъртта на военните се представя като подвиг и затова Кремъл умишлено завишава числата, говорейки за броя на загиналите във Втората световна война. Така се опитват да убедят руснаците, че са длъжни да воюват срещу Украйна и да пазят Москва от „бомбардировки“.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *