Руснаците искат промени

Повечето руснаци искат промени в страната. Сред основните искания на недоволните от сегашния живот е смяна на властта и прекратяване на войната.

Значителни промени в страната очакват 47% от анкетираните руснаци, според проучване на “Левада център”. Гражданите обаче са станали по-малко радикални в сравнение с 2019 година: тогава 59% са говорили за необходимостта от значителни промени в Русия. Броят на тези, които смятат, че са необходими малки промени, се е увеличил от 31% на 36%, а броят на тези, които са доволни от сегашното състояние на нещата, се е увеличил от 8% на 13%.

Сред проблемите, които изискват приоритетно решение, 10% от руснаците посочиха бързото приключване на войната и преговорите с Украйна. Това е третият по популярност отговор веднага след „повишаване на заплати и пенсии” (14%) и „смяна на властта” (11%). През 2019 г. топ 3 изглеждаше така: увеличение на заплатите и пенсиите, смяна на властта и спад на цените. Проучването също така показа, че каналите в Telegram са се превърнали в доверени източници на информация за руснаците – те се ползват с доверие от 54%, докато на телевизията се доверяват 39%, а на онлайн медиите – 46%.

Източник: Можем объяснить

Бесарабски фронт

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *