Медведев: Никой няма да приеме Киев в НАТО, гаранции за сигурността на Зеленски няма да има

„Киевският режим продължава да си въобразява някакви измислени от самия него „гаранции за сигурност“ за бъдещето. Ту ще се срещат с отделни незначителни съседи под председателство на някакви забравени пенсионери, ту ще си спомнят за НАТО.“

Това написа в Телеграм-канала си заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент и премиер на РФ Дмитрий Медведев.

„На всички е ясно, че никакви съседи не могат да им дадат никакви гаранции, дори ако много люто ненавиждат Русия. А вече никой няма да приеме Украйна в НАТО. В Алианса може и да са русофоби, но не са самоубийци. И това е пряк резултат от специалната военна операция“, изтъква той.

„Гаранции за сигурност може да даде само договор с Русия. Но украинската власт, стимулирана от западните пари и ракети, се отказа от него. Така че с гаранциите се получи много „кисело“,“ коментира Медведев.

„И накрая. Киевският режим разбира, че именно за него (сегашните управници на Украйна) никакви гаранции за сигурност не може и няма да има. Дори съучастниците му от САЩ няма да предложат гаранции за светлото бъдеще на Зеленски. В момента на Украйна печели парите си фирмата Joseph Robinette Biden & Sons. Това скоро ще свърши. Американците са закоравели егоисти и работят само за себе си. Затова следващият (управленски) екип във Вашингтон без колебание ще изсипе корупционната украинска тема в тоалетната на историята заедно с участниците в нея,“ заключава Дмитрий Медведев.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *