Захарова коментира убийството на дъщерята на Дугин

„Ако се потвърди украинската следа – и тази версия беше изразена от ръководителя на ДНР Денис Пушилин, и тя трябва да бъде проверена от компетентните органи, – тогава трябва да говорим за политиката на държавен тероризъм, провеждана от киевския режим“, коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в своя канал в Telegram.

Дипломатът отбеляза, че са се натрупали достатъчно факти, за да се потвърди легитимността на подобно предположение: „от политически призиви за насилие до ръководството и участието на държавните структури на Украйна в престъпления.“.

Според разследващите органи журналист и политолог Дария Дугина се е връщала след участие във фестивал, когато в колата ѝ е избухнало взривно устройство.

Делото е образувано по член за убийство, извършено по обществено опасен начин. Експерти по взривни вещества направиха оглед на местопроизшествието. Ще бъдат назначени редица експертизи, включително и на взривни вещества. Разработват се различни версии за случилото се. Ръководителят на ДНР Денис Пушилин каза по-рано, че смята за замесени в инцидента „терористи от украинския режим“, а целта може да е бащата на момичето.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *