Областната болница в Кърджали стана на 90, откриха обновеното отделение по ортопедия и травматология (Снимки)

  • Инвестицията на стойност от 210 хиляди лева, осигурени от МЗ и местни дарители

Валентина ИВАНОВА

Днес празнуваме 90-годишнината на една госпожа, запазила достолепието си, която е изправила снага на входа на града, във формата на отворена книга – символ на знанието и пробудта в Кърджалийска област. Така поетично започна речта си проф.д-р Тодор Черкезов, директор на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски „, при откриване на обновеното отделение по ортопедия и травматология.

Неслучайно точно това отделение е избрано за осъвременяване в юбилейната година – то е едно от водещите l лечебното заведение. През него през последните три години са преминали 3600 пациенти, извършени са 850 средно годишно оперативни интервенции, от които 50-60 с голяма сложност.

Проф. д-р Тодор Черкезов даде висока оценка за дейността на прекрасния медицински екип с ръководител д-р Спас Пасев.

След това директорът на болницата, зам.областният управител Юлия Чортленева и проф. Владимир Ставрев, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, прерязаха лентата, а д-р Спас Пасев лисна менче вода, за да е на късмет.

Присъстващите разгледаха реновираните помещения и пожелаха успешна работа на екипа на отделението. Много от тях връчиха подаръци и кошници с цветя.

Инвестицията е в размер на 210 хиляди лева, като Министерството на здравеопазването е осигурило 150 хиляди лева, а останалата сума е допълнена от местни спомоществователи като общините Кърджали, Момчилград, Кирково, Джебел и Черноочене и фирми от региона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *