Малките чернооченци надградиха знанията си за опазване на природата

Исмет ИСМАИЛ

Най-малките възпитаници на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене успешно съчетаха 22 април – Деня на земята и  23 април – Международния ден на книгата.

Второкласниците впрегнаха знания, умения и креативност в едно, за да създадат атмосфера сред природата и да прочетат книги за нея. Надградиха знанията си за опазване на околната среда и важността да посадиш дървета.

Заедно с учителките и  родителите обогатиха училищния двор с нови цветя и дръвчета.

През 1995 година ЮНЕСКО решава да обяви Световен ден на книгата и авторското право, а за дата е избрана именно 23 април.

Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право.

Целта е да се насърчат повече млади хора да открият удоволствието от книгите, като едновременно с това покажат уважението си към незаменимия принос към авторите, издателите и преводачите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *