Деца, родени ин витро, гостуваха в Община Черноочене

Исмет ИСМАИЛ

Единадесетгодишната Дилек Реджеб от чернооченското село Габрово, заедно с 8-годишната си сестра Дидем бяха най-малките гости на Кмета на Община Черноочене Айдън Осман в приемния срядашен ден.  Двете сестри са едни от първите в района, които са заченати ин витро.

Дилек и Дидем са изключително комуникативни и любознателни. С примерното си държание успяха да впечатлят ръководството на община Черноочене.

Днес семейството работи в немския град Ханау. Децата също са там и посещават училището в Ханау. Тук са за кратко, благодарение на празниците около Великден. Тези дни ще се завърнат в Германия.

Най-развълнуван от краткото посещение на Дилек и Дидем по родните си места е дядото Халим Реджеб. Със сълзи на очи не скрива задоволството си. Но и тайничко мечтае внучките да поостанат още няколко дена, поне до Рамазан Байрам.

Нека тази инициатива за инвитро зачеване да бъде полезна за всички в нашия район, които имат нужда да бъдат подкрепени. Благодарение на това се сбъдна нашата мечта, казват родителите Нургюн Реджеб и Неврие Реджеб.

През 2010 г. Община Черноочене помага на семейство Нургюн и Неврие Реджеб, за да преминат процедурата и имат бебе с помощта на новите репродуктивни технологии. Така през 2011 г. на бял свят идва Дилек, а през 2013 г. се ражда и Дидем.

Кмета на Община Черноочене Айдън Осман наблегна на това, че през годините винаги са били в помощ на семействата от различно естество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *