Пчеларовци събират подписка за асфалтиране на улици

Нов живот

След като преди няколко години жителите на чернооченското село Пчеларово излязоха на протест заради недостига на вода през летните месеци, те постигнаха успех. Общинската власт предприе бързи действия и подмени вътрешния водопровод. Течовете и кражбите спряха и хората оттогава си имат вода, дори и в къщите на по-високите места в селото.

Днес селяните са решили отново да отстояват най-острите си нужди. Те искат да имат европейски улици и отново се готвят за протест. Тихомир Минчев е инициатор на подписка, в която фигурират имената на почти жители, които заявяват категорично че искат да бъдат спешно ремонтирани улиците в селото. Сегашното им състояние не ги задоволява, разбиват си колите, а при дъжд не е възможно да се преминава. Дори междуградските рейсове отказват да влизат в селото и да качват пътници на спирката в центъра, а се налага хората да чакат на главния път Кърджали – Хасково, което не е безопасно.

Кметският наместник Маргарита Стойкова е подала докладна в община Черноочене още преди две години, но до момента няма решение. Епидемията попречи за провеждане на ремонтни дейности, а сега чакаме общинския бюджет и капиталовия списък, за да видим дали най-проблемните две улици са включени там, както ви е обещано, обясни за „Нов живот“ Стойкова.

Тя съобщи още, че преди 15 дни техници са измерили дължините на ул. „Осма“, част от ул. „Втора“ и част от ул. Шеста“. Тези участъци са били много увредени при смяната на водопровод през 2018 година.

Стойкова припомня, че по-голямата част от улиците в селото е преасфалтирана при преминаването на пътя за Минзухар. Сега се надяваме и тези две да се оправят и така поетапно селото да придобие по-добър вид.

В очакване приемането на бюджета на община Черноочене, жителите събират подписи, за да уведомят за желанието си кмета Айдън Осман.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *