Под мотото „Обичай Безопасно“ протича тазгодишната информационна кампания на клубовете на БМЧК в област Кърджали

Инициативите стартираха още в края на януари с провеждане на арт ателиета за изработване на валентинки, поздравителни картички и информационни брошури и табла.

Поетапно в периода от 10 февруари до 15 февруари доброволци на БМЧК от Кърджали, Крумовград, Черноочене, Момчилград, Кирково и Ардино раздават ръчни творения на свои съученици и граждани и ги информират, че трябва да се подхожда внимателно и отговорно към любовта, а опасността от заразяване с ХИВ/СПИН и други полово предавани болести винаги съществува, когато не се взимат необходимите предпазни мерки.

По време на най-романтичният и обичан празник доброволците от клуб „Надежда” при ПГ по ТХВП ”Св. Св. Кирил и Методий” – Момчилград приготвиха приятни изненади за съучениците и съгражданите си. Рано сутринта на 14 февруари момчилградчани бяха зарадвани от младите червенокръстци със сърчица и любовни послания, а в учебното заведение бе представена мултимедийна презентация.

Средното училище „Васил Левски“ в Крумовград също се събуди осеяно в сърчица. Младите червенокръстци от клуб „Добро сърце“ не пропуснаха и граждани на общината, магазините и централния площад със своята фото рамка и надслов „Студено е! Об(л)ичайте се!“

Тази година в Ардино, за капанията също са изработили рамка за снимки „Любовта е заразна“, с която членовете на БМЧК от клуб „От сърце“ обикалят града и дават възможност на влюбени младежи да запечатат любовта си. В учебното си заведение, младите червенокръстци ще представят открит урок на тема „Можеш ли да оказваш ПДП, защото сякаш сърцето ми спира да бие покрай теб!“.

Доброволците от клуб „Помощ за щастие“ към СУ „Н. Й. Вапцаров“ – с. Бенковски изготвиха тематична презентация със здравно – образователна насоченост, която бе поместена в сайта на училището им. Изработиха и информационно табло, което окачиха във фоайето на учебното заведение.

Клубът на БМЧК в Черноочене „Щастливи с нас“ към СУ „Христо Смирненски“ изненада своите съученици с емблематични балони, надписани с любовни послания и „Пощенска кутия за Любов“.

В град Кърджали младите червенокръстци от клубовете „Славни и забавни“ към СУ „Отец Паисий“, „Сподели усмивка“ към ЕГ „Христо Ботев“ и „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“ провеждат седмица на любовта, в която всеки ден от 10 до 15 февруари се представят мултимедийни презентации, излагат се тематични табла и се раздават информационни брошури

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *