/> Македонски гуру медитира и рисува в Кърджали, води две дузини последователи | Нов живот

Македонски гуру медитира и рисува в Кърджали, води две дузини последователи

Изложба „В огъня щом се запролети” представи в Арт галерията в Кърджали  художникът Перица Георгиев. Той бе придружен от две дузини свои последователи. Залата бе подредена за медитация и творецът започна представянето на творбите си чрез самовъглабяване. Трябва да постигнем мир в душата си, за да постигнем и мир в света, казва Перица Георгиев.

Последователите му са предимно млади хора. Част от тях бяха облечени в бели тоги и държаха свещи, докато се прожектираше поредната проява на художника и неговите ученици. Велислава бе една от тях.Тя е от Пловдив, свири във Военния оркестър, но през свободното си време пътува с Перица Георгиев.

Художникът е наричан още „македонският гуру на себеизследването, себепознанието и себереализацията”.  Неговата проява е част от програмата на фондация „КРЪГ”,  посветена на различни релиигии.

Перица Георгиев е роден в Скопие. Завършва Македонската академия за художествени изкуства. Интересът му към духовното усъвършенстване го запознава с различни традиции, вдъхновен последовател е на суфиите – мистиците на исляма и на Дзен техниката-интензив „Кой съм аз?”. Много харесва персийския поет и суфийски мистик Мевляна – Джалал ал-Дин Руми и често озаглавява изложбите си в негов стил: „Вечността чака зад прозрачната врата на всеки един момент”, „Аз летя в небето на сърцето”…. Изключително е благодарен на своя гуру Шри Чинмой, чийто ученик е бил 11 години, задето го въвежда в сакралното пространство на медитацията и го е научил да пее от сърце.

Кърджали бг вести

One Response to Македонски гуру медитира и рисува в Кърджали, води две дузини последователи

  1. Митко казва:

    Много интересно и красиво!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com