/> Тръгва нова процедура за добив на дърва в Момчилград | Нов живот

Тръгва нова процедура за добив на дърва в Момчилград

До петнайсетина дни ще бъде обявен търг за добив на дърва на територията на община Момчилград и ще бъдат определени сечища, близки до населените места, за да могат местните жители сами да добият дърва на корен за огрев през зимата. Този ангажимент поеха представители на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян след среща през изминалата седмица с кмета на общината Акиф Акиф и кметове на населени места в момчилградско.

Кметовете се жалваха, че има огромно напрежение и недоволство сред хората, тъй като само някои жители на селата са получили по-евтини дърва от складовете на Държавно горско стопанство – Момчилград. Те се оплакаха също от действия на служител на горското стопанство, който нареждал кой може да получи дърва на преференциални цени. Елате в селата – само в  дворовете на една – две  къщи са заредени по 10 – 15 куб.м дърва. Как ще преживеят хората зимата!, казаха кметовете.

Работната среща с представителите на Южноцентрално държавно предприятие се състоя след сигнал на кмета на общината Акиф Акиф до министъра на земеделието и храните, областния управител на област Кърджали и  Южноцентрално държавно предприятие.

Повечето жители на общината се отопляват с дърва през зимата, но тази година не са купили, тъй като пазарните цени са непосилни за тях.

2 Responses to Тръгва нова процедура за добив на дърва в Момчилград

  1. OT Момчилград казва:

    ami malko da poraboti nasiya kmet vece..vmesto da se razkarva po dereta..na momcilgradcani ne im tryabva dereta a rabota..

  2. манев казва:

    шукри ти ли определяш кой да взима дърва.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com