/> Предлагат спортната слава на Кърджали да влезе в Музея | Нов живот

Предлагат спортната слава на Кърджали да влезе в Музея

Небивал интерес сред кърджалийци и гостите на града предизвика изложбата „Славното спортно минало на Кърджали“, подредена по повод 100 години от Балканската война и освобождението на града от османско робство. Във фоайето в Дома на културата бяха показани 100 табла с над 1200 снимки, изложени бяха над 80 купи. За съжаление изложбата просъществува едва три дни. Беше открита на 19 октомври, петък следобед и развалена на 22 октомври, понеделник, сутринта.

Много граждани изразиха на сайта на „Нов живот“ както възхищението си, така и разочарованието си, че е била за толкова кратко време. Мнозина дори споделиха, че не са успели да я разгледат добре. Една такава грандиозна изложба не може да се види за няколко часа.

Причината тя да бъде показана само за три дни е, че охраната в Дома на културата не можа да поеме отговорност за опазване на експонатите, съобщи за „Нов живот“ директорът на Професионална гимназия по електроника и електротехника в Кърджали Петко Кушлев, организатор на изложбата. Имаше случай и на опит за кражба на една купа. Като разглеждала трофеите на скутеристите, една жена си харесала един от тях и посегнала да го вземе. Добре, че навреме е била забелязана.

Хубаво ще е изложбата да бъде постоянна. Имаме подкрепата и на кмета Хасан Азис.Лошото е, че няма подходящо помещение. Най-добре би прилягало да бъде подредена във фоайето на спортна зала „Арпезос“, но в момента то е отдадено под наем и там има заведение. Ще трябва да се монтира и ново осветление.

Другото място, в което изложбата може да бъде подредена, е Историческия музей, защото славното спортно минало на Кърджали си е част историята на града. Ще говоря с директора на музея Павел Петков, смятам, че той ще намери решение, каза Кушлев.

Замисля се и издаването на фотоалбум. Има още много фотографии, които по технически причини не можахме да покажем. Изложените над 1200 фотоса бяха подбрани след дълги дебати от над 2800 снимки.

Николай СТОЕВ

3 Responses to Предлагат спортната слава на Кърджали да влезе в Музея

  1. Zaikov казва:

    ami kakvo prechi da snimat vsichko i da slojat v vestnika albuma?no biznes interes?

  2. Янко Димитров казва:

    Ами Марин Марков?Нима не е основна негова заслугата?Кушлев много по-късно се появи в Кърджали…Какво е знаел той за спорта тука???

  3. анонимен казва:

    Свалям шапката си и възсторжено подкрелям идеята на Кушлев.Наистина тази изложба предизвика много голям интерес.Бързото разваляне,независимо от причините,създаде основателно недолство защото мнозина не успяха и да я видят.Заслугите за създаването на изложбата са на мнозина и никой не отрича и тази на М.Марков.Важното в момента е идеята за постоянна изложба да бъде осъществена.В крайна сметка става въпрос за СПОРТНАТА СЛАВА НА КЪРДЖАЛИ.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com