/> Тютюн за наргиле за 2 млн. лв. задържаха митнически и полицейски служители | Нов живот

Тютюн за наргиле за 2 млн. лв. задържаха митнически и полицейски служители

Огромно количество контрабанден тютюн за наргиле задържаха при съвместна операция митнически и полицейски служители. Резултатите от операцията бяха обявени на брифинг днес.
На 9 август 2013 г. през ГКПП Капитан Андреево влиза камион, който по документи превозва ароматизиран гел от Обединените Арабски Емирства през Турция за България. При съвместни действия на служители на Агенция „Митници” и на Гранична полиция камионът е отклонен за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители установяват, че зад „тапа” от ароматизиран гел са скрити 5985 кг тютюн за наргиле. Стоката с марка „Ал Факер” е била разпределена в 171 кашона, всеки с по 35 пакета от 1 килограм.
В резултат на съвместните действия на Агенция „Митници”, Окръжна прокуратура – Хасково, ВКП и МВР е разкрит получателят на стоката. При последвалите процесуално-следствени действия е установен склад в Сеславци, където са открити още 2 тона тютюн от предишни доставки.
Общото количество на задържания нелегален тютюн за наргиле е 8 тона с пазарна стойност около 2 млн. лв. Дължимият акциз и ДДС за това количество е над 1,5 млн. лв., каза пред журналисти по време на брифинга Николай Попов, заместник-директор на Агенция „Митници”. Тютюнът за наргиле е идентифициран като рискова стока, поясни Попов и допълни, че преди два месеца е предотвратен опит за контрабанда на по-малко количество тютюн за наргиле от същата марка, като тогава тютюнът е бил укрит в бидони с маслини. Сътрудничеството между институциите ще продължи, заключи Попов.
В брифинга взеха участие и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, главен комисар Ангел Антонов – директор на ГД „Криминална полиция” и главен комисар Захарин Пенов – директор на ГД „Гранична полиция”.

One Response to Тютюн за наргиле за 2 млн. лв. задържаха митнически и полицейски служители

  1. лъв казва:

    СИГУРНО МИТАТ ОТ САДОВИЦА БИЛЕТЧИЯТА ИЛИ САМИР ОТ ДЕВИНЦИ ТИЯ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС НЕЛЕГАЛНИ ИЛИ НЕЗАКОННИ НЕЩА. И ДВАМАТА СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ Т.Е ХВАНИ ЕДНИЯ УДРИ ДРУГИЯ /ПОМИЯРИ-БОКЛУЦИ/НА МИТКО ТАКСИТО ГЕРБАДЖИИТЕ.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com