/> Бизнесмен даде ифтар в Черноочене | Нов живот

Бизнесмен даде ифтар в Черноочене

Бизнесменът от чернооченското село Железник Реджеб Салим, който е собственик на новия цех за кисело мляко, даде снощи Ифтар за над 40 човека.  На благотворителната религиозна вечеря в село Черноочене дойдоха вярващи от джамиите в селата Божурци, Ябълчени, Черноочене, Железник и Среднево.  Мероприятието беше уважено и от кмета на  Черноочене Айдън Осман и  кмета на село Железник Байрам Мустафа.

Имаминът на централната джамия в Черноочене Шабан Мюслюм направи благодарствена молитва. Той пожела благоденствие и берекет на бизнесмена, а начинанието му да е пример и на други заможни хора.

Присъстващите се помолиха и за душата на покойния Хаджи Реджеб Нури, който беше доайен на ходжите в района и дядо на бизнесмена Реджеб Нури.  Той се спомина преди 4 месеца на 88 годишна възраст, а в продължение на 70 години извършваше религиозна дейност и приканваше местните хора към разбирателство.

По традиция по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан богатите дават благотворителни религиозни вечери за своите братя по вяра, за да покажат обич и уважение към ближните си. „Ифтар“ се организира след залез слънце, тъй като през деня мюсюлманите постят.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com