/> 213 ученици участваха с рисунки в областния конкурс „С очите си видях бедата” | Нов живот

213 ученици участваха с рисунки в областния конкурс „С очите си видях бедата”

В Обединения детски комплекс в Кърджали днес беше открита изложба под надслов „С очите си видях бедата” и бяха наградени творците с отличени рисунки. В конкурса се включиха 213 участници, които представиха своите творчески интерпретации по обявената тема.

Участниците бяха разпределени в три възрастови категории: от 6 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. В първата възрастова група на първо място бяха класирани Синем Мюмюнали от СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали и Есра Юсеин от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” в село Енчец, на второ място са Хабибе Кирова и Тюлин Сеидахмед – и двете от СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали, трети са Емине Халил и Десислава Мирчева – и двете от СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали. Във втората възрастова група двете първи места са за Сенем Алиосман от ОУ „Н.Вапцаров” в село Груево и Ъшъл Халил от ОУ „Д-р Петър Берон” в Момчилград, на второ място бяха класирани рисунките на Бурчин Ферад от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” в село Енчец и Хюля Бекир от СОУ „В.Левски” в Крумовград, на трето място са Павел Сарлов и Теодора Костова от СОУ „Вл.Димитров-Майстора” в Кърджали. В третата възрастова група на второ място е класиран Сердар Мехмед от СОУ „Христо Ботев” в село Чорбаджийско.

Отличените творци получиха грамоти и предметни награди от началника на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали комисар Христо Тодоров.

Изложбата от 80 селектирани от журито рисунки може да бъде посетена до 14 юни в Обединения детски комплекс в областния център.

Конкурсът се провежда за първи път през 2002 година по инициатива на държавна агенция „Гражданска защита” под името „С очите си видях бедата”, а преди седем години прераства в Международен конкурс под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.

Партньори и съорганизатори са Министерството на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата, в частност за област Кърджали – РИО на МОМН.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com