/> Ученици от Момчилград на семинар в Главното мюфтийство | Нов живот

Ученици от Момчилград на семинар в Главното мюфтийство

Главно мюфтийство проведе вече традиционният си тридневен семинар в София с учениците от трите Средни общообразователнни духовни мюсюлмански училища в Русе, Шумен и Момчилград. В семинара се включиха 40 ученици и техните ръководители. С тях се срещнаха и беседваха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, зам.-главните мюфтии Ведат Ахмет и Бирали Бирали, зам.-ректорът на Висшия ислямски институт доц. др. Дурсун Али Тюркмен, началникът на отдел „Образование” Хюсеин Карамолла, Исмаил Дамбазов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Ахмед Ахмедов и представителят на дирекция „Вероизповедания” д-р Жасмина Донкова.
Учениците се запознаха с дейността на Главното мюфтийство и Висшия ислямски институт в София. Посетиха Президентството, Народното събрание, Природонаучния и Археологическия музей, исторически забележителности като Джамията Баня Баши, църквата “Св. Александър Невски” и др.

Целта на семинара е учениците да обогатят своята обща култура, да осмислят своето обучение, развитие и реализация в бъдеще.

One Response to Ученици от Момчилград на семинар в Главното мюфтийство

  1. БГ казва:

    Поне обясниха ли на децата,че “опаковането”е продиктувано от необходимост за защита от пясъците на пустинята в т.ч. и навиването на плат около главата на мъжете /филтър/-чалма,а тук в светска държава с четери сезона ??. Иначе начинаниено е добро,хубави добре облечени деца,които трябва да имат самочуствие ,че са като всички останали свои връсници и в РБ не могат да ги принуждават да приличат на “Араби в пустиня”.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com