/> Община Момчилград подкрепя тютюнопроизводителите в исканията им | Нов живот

Община Момчилград подкрепя тютюнопроизводителите в исканията им

Акиф Акиф

Община Момчилград подкрепя тютюнопроизводителите в справедливите им искания срещу забавянето на изкупната кампания и ниските цени на тютюна. Това заяви кветът на общината Акиф Акиф след среща с местните кметове на населени места.

Той припомни думите на зам.-председателя на ДПС и депутат в 42-то Народно събрание Рушен Риза за готвените промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които да гарантират повече справедливост на тютюнопроизводителите. Посочи, че производството на тютюн остава водещ отрасъл в региона и хиляди семейства се прехранват от тази продукция.

Кметовите на населени места споделиха, че нормализирането на изкупуването на тютюна не зависи от тях, но следят изкъсо протичането на кампанията. „Твърдо заставаме зад исканията на тютюнопроизводителите и подкрепяме техните искания. Некоректно и популистко е изказването на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в твърдението си, че кметове на населени места взимат комисионни от фирми при подписване на договори с тютюнопроизводители”, са категорични те.

Според кметовете, с вчерашното си изказване пред bTV депутатката от ГЕРБ е целяла единствено да създаде излишно напрежение сред производителите, вместо да търси и предлага решение на ситуацията.

„Бихме искали да чуем от г-жа Караянчева аргументирана теза със синтезирани факти, а не безидейно говорене чрез лъжливи интерпретации”, бяха единодушни участниците в срещата.

5 Responses to Община Момчилград подкрепя тютюнопроизводителите в исканията им

 1. . казва:

  Я па тоя, не бил съгласен с политиката на правителството! Ще ти изчезне дубъл W усмивката бе, момче! Къде си тръгнал да лаеш против агентите доносници Сава и Павел!!!! Или и ти си от тях, тогава може!

 2. тютюнопроизводител казва:

  Напрежението го създавате вие господа депесари

 3. Анонимен казва:

  ДПС за пореден път предаде тютюнджиите.

 4. Wasov казва:

  zor, efendi?!
  hem i bg armia 300 glavi izpratiha da pazi cenata na bg partii ot afganistanskata konkurencia?!
  hem i vanshna libiiska voiska 5000 – 6000 glavi za podkrepa na bg voiska 1400 glavi dokarvat?!
  vse za razlikata ot 3 evro do 700 evro za edin kilogram li, djanim?!

 5. БИСЕР ОТ С. ТИХОМИР казва:

  ТИ ЗАШТО НЕ ОБЯСНИШ НА ХОРАТА,ЗА 2СТОТИНКИ ПРЕМИ ИЛИ И ТИ ЗАШТИТАВАШ ТЕЗИ ,КОИТО ОТГЛЕЖДАТ ВЕРЖИНИЯ. В ОБШТИНА МОМ4ИЛГРАД ТЮТЮН ОТ СОРТА ВЕРЖИНЯ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА НИКАДЕ.АГЕНТИ, ХАИНИ ОСТАВЕТЕ ХОРАТА И ФИРМИТЕ ТЕ ШТЕ СЕ РАЗБЕРАТ ИНА4И ХЕПТЕН ШТЕ ГИ ОБЪРКАТЕ НЕШТАТА. ТИ ,КАТО СИ МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА ХОРАТА ,ЗАШТО НЕ ПРОДАВАШ БАНИ4КИТЕ ПО 30 СТОТИНКИ, ЗАШТОТО ПРИ 5ЛЕВА ЦЕНА ЗА КГТЮТЮН БАНИ4КАТА ТРЯБВА ДА СТРУВА 30СТОТИНКИ. ЦЕНАТА НА БАНИ4КАТА ЯУВЕЛИ4И ПРЕДИ 20 ГОДИНИ А ЗА НАС УШКИМ СЕ СЕШТАТЕ СЕГА. СКРИЙТЕСЕ НЯКЪДЕ БОКЛУТЦИ,ПРЕДАТЕЛИ И АГЕНТИ.

 6. Анонимен казва:

  Баничка от 20 грама обикновено брашно струва 1 лев, а килограм тютюн отглеждан с толкова труд от цялото семейство струва 5 лева.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Нов живот” не носи отговорност за мненията, изказани в сайта. Не се позволява публикуването на явна или скрита реклама. „Нов живот” си запазва правото да заличава коментари, които сметне за некоректни или ненужни. Ако имате въпроси, пишете на имейл адреса на редакцията novjivotreklama@gmail.com